GDEBuilding11

Wiltshire Estates Building

A new build complex within the grounds of a Wiltshire country estate, providing 6,000 square feet of accommodation for the estate management team and game shoot.

Arranged around a central courtyard, these buildings were designed and detailed to blend in with the traditional agricultural buildings typical of the local area. Reclaimed roof slates and weather boarding ground the building in its surroundings, whilst large metal framed windows and an exposed oak frame create dramatic internal spaces.

See more

KAS Studio1

King Alfred School – Studio

A new build studio within the grounds of the King Alfred School, London.

This low-budget lightweight building was constructed to a tight programme within the school holidays so as to cause minimal disruption. Timber framed and clad with Scottish larch from a sustainable source, the building is also super insulated to make it as energy efficient as possible.

The open plan single space is intended for a multitude of uses, with full width glazing and roof lights at the rear meaning artificial lighting is rarely used.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

H1

Pegaso Showrooms

A category B office fit-out for an international fashion house in Shoreditch, London.

Trade showrooms and offices are located within the ground floor and basement levels of a newly built mixed-use block. Our client required a mixture of larger and smaller units for individual brands to sub-let with shared common areas for staff and visitors.

A neutral warehouse style aesthetic was chosen for the interiors so that each brand could furnish the spaces with their own identity. A flexible high-end lighting system was installed in the basement showrooms to replicate a retail environment.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Orchard Brae House-3

Orchard Brae House

The complete refurbishment of an existing 9 storey office building in Edinburgh, Scotland.

100,000 square feet of office space was modernised with new efficient heating/cooling and lighting, making the rejuvenation of this under-utilised 30 year old building a far more sustainable alternative to new-build office space.

A new cafe, secure bike storage and showers provide much needed amenity space for employees. Entrance, reception and common areas were rationalised using a palette of materials and finishes complimentary to the existing fabric. Together with new signage and lighting this has created a fresh identity for taking the building to market.

See more

Spedant-1

Spedant Works

A new build studio for internationally renowned stained glass artist Brian Clarke, located in West London.

Designed around the specific needs of the artist for producing and displaying his large format art works, the space is flooded with natural light. In situ cast concrete walls, polished concrete floors, and birch plywood joinery provide a blank canvas to be embellished by the artist.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Waterside-Inn1

Waterside Inn

A new state-of-the-art kitchen for the world renowned, three-Michelin-starred, Waterside Inn located in Bray. Completed in record time and to exacting standard.

Typically a project of this scale would be on-site for 6 months, however with meticulous planning and co-ordination, the work was carried out in just over 3 months, ensuring the commercial viability of the project. Bespoke throughout, the project required more than 25 different specialist companies with over 100 operatives working on site. The design incorporates sustainable measures such as a heat recovery system for cooling and specialised fully bio-degrading drainage treatment unit.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Holmes2

Holmes Road

A category B office/studio space fit out for an established children’s clothing line in Kentish Town, London.

The multi-use space demanded flexibility within an industrial aesthetic. A material palette of exposed concrete and galvanised metal met the client’s brief and provided an efficient low maintenance studio environment which can easily be adapted as the company grows.

See more

KAS Music-1

King Alfred School – Music

The extension and complete refurbishment of an existing Lower School Music Room for the King Alfred School, London.

A 40% increase in classroom space was achieved by extending the building to the front. A new roof and roof lights were fitted, cloakrooms upgraded, acoustic windows and external cladding added, maximising the available budget. Specific consideration was given to the acoustic performance of the building to minimise nuisance to the other class rooms in close proximity. The playful nature of varying heights and sizes of the new windows provide the younger children views of the playground.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Tan-Home5

Tan Home Cottage

A new sustainably designed building for The Waterside Inn, Bray.

Located on the bank of the River Thames the traditionally detailed exterior of this building belies its state of the art sustainable credentials. A river source heat pump and roof mounted solar panels provide heating and hot water, whilst a building management system automatically controls passive ventilation. Together with a high thermal mass, these systems combine to make this building highly energy efficient.

Simple architectural devices, such as louvered windows, were incorporated to reduce solar gain but maximise natural light and provide cross ventilation. In addition there is a flood storage void below the building.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Hanover-Sq2

Hanover Square

A category A fit-out to provide refurbished office accommodation within one of the original Georgian town houses of Hanover Square, London.

This five storey Grade II Listed building dates from 1717 and retains many of its original features. The design solution protects the historic fabric of the building whilst providing an up to date office environment.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Hackett1

Hackett, Savile Row

A bespoke tailoring store on Savile Row, created to showcase the brand’s distinctive authentic British style.

Under the leadership of the Richemont Group This unique project became the template that led to an extensive refurbishment program of stores and in-stores throughout Europe, including the flagship Regent Street store and in-stores at two international airports.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Dover Street-3

Dover Street

The complete refurbishment of a prestigious Mayfair commercial building including entrance, common areas and offices.

The design provides improved access, lighting and facilities throughout in order to exceed a tenant’s expectations for a building of this age. The first floor features a vast decorative ballroom transformed into impressive open plan office space. Contemporary furniture and finishes contrast with the decorative period interior.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more