12

St John’s Wood

The complete renovation and enlargement of a substantial Grade II Listed property located in the historic St John’s Wood Conservation Area, London.

A new basement provides the additional accommodation needed to suit a growing family, whilst the historic features of the original house have been sympathetically restored or reinstated where previously lost.

The of use of traditional materials and details matching the original fabric help to integrate the basement with the rest of the house, whilst the use of natural light via roof lights and light wells removes the impression of being underground.

A new swimming pool, spa, sauna and gym are located discretely beneath the front garden.

In collaboration with specialist consultants, careful consideration was given to integrating ventilation, lighting and audio visual equipment to make it as unobtrusive as possible without compromising on performance.

Bespoke joinery, finishes, and ironmongery were developed by Greenway Architects specifically for this project to make this a truly unique property.

See more

staircase

Mayfair Mews House

A contemporary re-modelling and complete refurbishment of an existing residence in the centre of Mayfair.

 

The property underwent extensive alterations to increase from an existing three storey to a five storey house with only the rear elevation retained as an existing element. The internal layout has been entirely reconfigured to suit the client’s requirements and make best use of the available light and space.

 

All five stories of the property are connected by an open helical staircase designed and executed in collaboration with Mizzi Design Studio. The staircase structure was fabricated from CNC cut welded steel to achieve the numerous complex forms, and clad in highly polished veneered panels, each unique in their own geometry.

 

Working with Interior Designers Lot London, a vast range of bespoke materials and finishes were developed and implemented across the scheme to achieve the highly detailed and unique design aesthetic.

 

See more

cannon lane stairs

Cannon Lane

Extensive refurbishment to a 1970’s family home in Hampstead.

 

Cannon Lane exemplifies a subtle and careful updating of a 1970’s  architectural icon. Keeping to the original nature of the scheme, the renovation rejuvenates the material palette of exposed brick and terracotta tiles with the latest technology, seamlessly installing greater functionality without comprising the design integrity. The dramatic volumes of the main living spaces have been refined through collaboration with expert lighting designers that bring out the richer notes of the new timber soffit.

See more

Addison12

Addison Road

The renovation and enlargement of a three storey family house within the Holland Park Conservation Area, London.

A new basement beneath the existing property and a rear single storey extension complement the existing spaces and allow the house to be upgraded in accordance with the Eco Homes environmental requirements stipulated by planning.

The use of full height glazing spanning the width of the rear extension forms a connection between the main living space and garden. Contemporary timber staircases connect the new parts of the house with the old, complementing the minimal style chosen for the kitchen interior. The upper floors have been reconfigured to suit the owners’ specific needs, with new bathrooms and bespoke fitted joinery.

See more

meardstreetcorrected

Meard Street

 

Working closely with the Heritage Collective and the LA Conservation Team on a Grade II* Listed townhouse in the heart of Soho, the project encompassed an internal fit-out restoring the original details of this historic property. Whilst managing all the design research and application, the project team developed a formative relationship with both specialist consultants and statutory bodies, enabling the project to be delivered on time and budget to an exceptional quality.

See more

Wiltshire Manor

Wiltshire Manor House

CURRENTLY ONSITE

The complete restoration and refurbishment of a Grade II Listed country Manor House and its surrounding grounds.

Located on the bank of the River Avon this property was acquired by our Client in a state of disrepair following years of neglect. When complete this project will restore this house back to a grand family home. The sympathetic proposals include a subterranean extension to provide a swimming pool, spa and entertaining space and new accommodation at roof level overlooking the river.

Traditional materials and details will conceal modern building services to allow this building to function efficiently.

See more

Regents-Park-Road6

Regents Park Road

A prominent property in the Primrose Hill Conservation Area, this five storey Italianate Villa was completely refurbished and extended over three separate construction phases. The success in achieving planning approval at appeal for the basement extension represented a landmark decision in this area of London.

Our Clients’ Interior Designer David Collins developed concepts for the principal rooms, which were then detailed and implemented by Greenway Architects. Retaining the original character and fabric of the house was a key objective on the upper floors, however a more contemporary feel was adopted beneath ground level.  Specialist craftsmen were commissioned to fabricate bespoke metal stair spindles and unique pieces of furniture.

See more

37-Clifton-Gdns5

Clifton Gardens

The remodelling and full refurbishment of a 5 storey townhouse in the Maida Vale Conservation Area, London.

This project offered a unique opportunity to modernise a property that had been neglected for many years. Original period features like the timber staircase, window shutters and cornices were carefully restored.

A new mansard roof was added to provide an additional two bedrooms and ensuites, whilst a double height extension at the rear creates a surprising theatrical space in a townhouse of this size.

A 6.6 metre high motorised guillotine window was developed specifically for this project, and allows the living space to be opened up to the rear garden at the flick of a switch.

See more

Oberstein1

Oberstein Road

This new build home completes a row of Victorian terraced houses on a previously disused site in St John’s Hill, London.

The facade was carefully designed to complement the scale and rhythm of the adjoining properties, whilst at the same time delivering the clients’ brief for a unique modernist style building.

Handmade Danish bricks and high quality aluminium framed windows were detailed into reveals with recessed panels to articulate the elevation and add depth. Landscaped terraces and planting to the front and rear enhance the streetscape.

The interior features a large open plan living area leading on to a lower terrace, master bedroom and roof terrace with views of the surrounding area. The highly sustainable specification makes this an efficient energy saving building.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

25-Clifton-Gdns1

Little Venice

An extensive remodelling and refurbishment of a six storey townhouse in the Maida Vale Conservation Area, London.

A sensitive contemporary extension at the rear of this property creates a large open-plan family living area with a dramatic double-height space between ground and lower ground floor levels. The design responded to our clients’ requirements for maximising daylight and opening out the living space into the rear garden.

Original features like the stone staircase and internal window shutters were carefully restored on the upper floors, whilst new contemporary elements, such as a cantilevered concrete shelf, were added downstairs.

See more

Lansdowne1

Lansdowne Road

The complete renovation and extension of a period townhouse in the heart of Notting Hill, London.

The addition of a new basement level, to house the utilities and services, as well as a new cinema room, frees up floor space on the upper levels and maximises the available floor area. This feeling of space is emphasised by floor to ceiling doors, bespoke wardrobe and storage units, large existing windows and a carefully considered lighting design.

See more

Plough-mews1

Plough Mews

A new build house with double height basement, together the complete refurbishment of two connected mews properties, designed for a respected British textile designer.

The proposal creates a harmonious set of buildings within an existing mews to form a family home, retaining the features and character of the existing buildings. A courtyard garden unifies the property and creates a private outdoor space rarely found in Central London.

The decorative interior was designed in collaboration with the Client, with many custom-made finishes and pieces of joinery commissioned.

Completed as Greenway and Lee Architects

See more

Avenue-Road11

Avenue Road

The refurbishment and extension of a 4 storey ambassadorial residence located in the Eyre Estate London.

This project involved the full renovation and extension of a substantial residence to create 1,000 square metres of luxury accommodation for a developer Client. The proposals included a Ground and First floor rear extension, with a three storey basement to accommodate a new swimming pool and spa facilities.

Our scheme completely reconfigured the internal layout around a new grand staircase which connects all levels of the house. Sophisticated lighting, security, air conditioning, and audio visual systems are all integrated discretely to meet highest expectations of performance without compromising on aesthetics.

The property was successfully marketed following completion.

See more

Chevening9

Queens Park

The complete refurbishment and extension of a family home in the Queens Park Conservation Area, including the formation of a new 160 square metre basement level.

The house was designed to suit modern family needs, with open plan living and an emphasis on natural light and modern finishes. The large scale glazed sliding doors span the rear elevation connecting the light well, rear terrace and garden.

Bespoke joinery and specialist finishes were installed throughout.

See more

Studio1

Garden Studio

A new build garden studio located in Notting Hill, London.

This small scale project involved the creation of a new studio for an interior designer’s home office. The brief was to provide a highly bespoke and personal environment, separate from their home.

Sited at the end of the garden, the walls are clad in zinc with horizontal seams continuing the geometry of the steel framed Crittall windows which open out onto the garden. Six roof lights flood the studio with natural light creating an ideal environment for a designer working with materials and samples.

The proximity of a mature oak tree presented a challenge designing special foundations in order to prevent damaging its roots.

See more

PG1

Phillimore Gardens

A distinctive new kitchen for a property located in the Phillimore Conservation Area, London. The project also involved a new glass walkway linking the kitchen to the house and garden, together with a new formal dining room.

The internal walls of the kitchen are clad in durable Corian with precise detailing throughout coordinating with the surrounding polished concrete and stainless steel finishes. The Dining Room is clad in rich Palma Wood panels and joinery with full height bronze doors leading into a bespoke bronze framed glass walkway.

Greenway Architects collaborated with Milan based Interior Designer Droulers on this project.

See more

PoolHouse-1

Wiltshire Pool House

CURRENTLY ONSITE

A new build pool house and outdoor swimming pool within the grounds of a Country Estate.

The minimal lightweight structure has been designed to be as transparent as possible, with changing rooms and ancillary space located discretely behind the 19th Century garden wall, connected by a structural glass corridor.

Full height glass doors will open out in the summer, whilst a fireplace will create a comfortable space for use in the winter months.

See more

Hornton-st6

Hornton Street

CURRENTLY ONSITE

A refurbishment and extension of a four storey family home located in the Kensington Conservation Area, London.

A newly formed basement houses a cinema and underground parking, accessed via a concealed car lift. A series of contemporary open plan spaces are located on the lower ground floor to accommodate the daily family activities, with more formal entertaining spaces on the ground floor above.

External alterations have been carefully considered to preserve the historic character of the existing building, whilst upgrading the energy performance of the envelope towards achieving an Eco Homes certification.

See more

CL2

Well Road House

PLANNING AWARDED

This scheme for a new build 6 bedroom house was developed for a unique site in Hampstead, an area renowned for its one-off modernist homes.

Enclosed by a listed wall forming part of an old jailhouse, this site presented a number of unique challenges to be overcome. The proposal manages to increase the floor area of the house whilst at the same time reducing its footprint and increasing the size of the private garden.

The palette of materials chosen compliments the surroundings. The internal spaces benefit from natural light throughout, with a dramatic central atrium space connecting the lower ground floor to the roof.

See more

Mallorca1

Mallorca

AWAITING PLANNING CONSENT

A new build 5 bedroom villa located near Alcúdia on the Mediterranean island of Mallorca.

The property sits within a 21 acre site in a highly protected rural area with many restrictions governing new construction. This scheme for a villa, heated swimming pool, pool house, and 2 bedroom guest house has been designed using traditional materials in the local style.

See more

Scarsdale-1

Scarsdale Villa

PLANNING AWARDED

An extensive remodelling and refurbishment of a private house in Kensington and Chelsea, London.

See more